28. märts 2021

Palmipuudepüha

Täna oleks meil pidanud olema jälle raamatukogu avatud. Juba teist korda märtsikuu jooksul jäävad aga raamatukapi uksed suletuks. Arvata on, et nii möödub ka veel aprill. Loodan, et mais, enne päriselt suvele vastu minekut, saame kohtuda veel ka silmast silma raamatukogus.

Kirikuaasta kõnnib aga oma loomulikku rada pidi edasi ja tänase Palmipuudepühaga astume Suurde Nädalasse.

Südames on soov jagada teiega sel nädalal, nagu eelmiselgi kevadel, hingekosutavaid ja ülesehitavaid mõtteid, mis seekord lähtuvad Meeli ja Üllas Tankleri raamatust "Sinu Sõna".

Olge õnnistatud asudes Vaikse Nädala teekonnale!



*Tundkem siis, püüdkem tunda Issandat: ta tuleb nagu ilus koidupuna; ta tuleb meile nagu vihm, otsekui kevade vihm, mis niisutab maad. (Hoosea 6, 3)

Jumala tundmine ei olegi nii enesestmõistetav ja lihtne asi, nagu algul võib tunduda.

Prohvet kutsub meid üles Issandat tundma ja siis parandab kiiresti: püüdkem teda tunda. Olgem avatud ja valmis teda tundma õppima omas inimlikus piiratuses. Sest Issand on keeruline Issand: ta tuleb ühtaegu nagu ilus koidupuna ja nagu kevdaine vihm; ta on päris kindlasti hoomamatu ja haaramatu meie inimliku mõistuse ja tunnete tasandil. Ta on nii palju meist suurem ja ometi valmis ennast meile tunda andma.

Mida siis tähendab see püüd Issandat tunda?

Vast ehk valmisolekut päev-päevalt üha uusi tõdesid tema kohta vastu võtta; teda uuel viisil kogeda ning tema tahtmist ikka ja jälle iseenda jaoks otsida ja leida; teda teenida ja tema lähedust otsida. Olla rahul sellega, et me kunagi teda päris lõpuni ei mõista, aga samas kindlalt sellesse uskuda, et tema hea käsi võib meid ikka ja jälle mõne üllatuseni ja uue kogemuseni juhatada. Olla rahul sellega, et "praegu me näeme aimamisi nagu peeglist..." (1.Kr 13,12), kord aga näeme teda tõepoolest palgest palgesse.

Püüdkem teda tunda - mitte üleolevalt mõeldes, et nüüd on meile kõik Jumala asajd selged, vaid pigem jätkuvalt tänulikud olles iga järgneva kogemusekillu eest.


[*Raamatust "Sinu Sõna", mõtiskluse autor Meeli Tankler]

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar